image/svg+xml
image/svg+xml

Baba Destek Eğitimi Programı Tamamlandı.

Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle hayata geçirilen "Baba Destek Programı" kapsamında eğitimini tamamlayan 12 babaya, düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat YAZICI, BÜNSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin KAYGIN ve BÜNSEM Yönetim Kurulu üyeleri, AÇEV eğitimcisi Osman ŞALCI, eğitimi alan babalar, eşleri ve çocukları katıldı. Eğitim haftada 1 gün ve 2 saat sürdü. 10 hafta süren eğitimde babalara çocuklarıyla etkili iletişime geçme yolları ve çocukların gelişimlerine nasıl destek olacakları hakkında bilgiler verildi. Bunun yanında 2 tane Anne oturumu gerçekleştirilerek anneler de eğitim sürecine dâhil edildi.

 

BADEP eğitimcisi Osman ŞALCI, “Baba Destek Eğitim Programı ile babaların aile içinde demokratik davranışların geliştirmesini, çocuklarıyla daha çok vakit geçirmesini, sağlıklı bir iletişim kurabilmesini sağlayan oturumlar yaptıklarını ve bu oturumların babalar için faydalı olduğunu inandığını” ifade etti.  Ayrıca; “babaların kendi deneyimlerini paylaşarak diğer babalara örnek olduklarını ve birbirlerinden babalık rolü ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını” söyledi. Yoğun bir hayat temposundan zaman ayırıp programa katılan babalara, onlara destek veren eşlerine teşekkür etti.

 

Sertifikalarını çocuklarından alan babalar, Baba Destek Eğitimi Programı’nda öğrendiklerini mutlaka hayata uygulayarak aile içi mutluluğun artacağına inandıklarını belirtti. Baba Destek Programı (BADEP) sertifika töreni, sertifika alacak olan kursiyer babalara çocukları tarafından sertifikalarının verilmesi, pasta kesilmesi ve çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

  • Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Gerçekleştirildi.

  • Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Erasmus+Akreditasyonu kapsamında BÜNSEM bünyesinde görevli personeller İtalya'da (Udine) gerçekleştirilen hareketliliğe katıldılar.

  • GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I. Modül (Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları) Gerçekleştirildi.

  • 3. Nöropsikolojik Değerlendirme Eğitimi Tamamlandı.

  • Siber Güvenlik ve Sosyal Medya Güvenliği Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • BÜNSEM Personelleri tarafından Huzurevi Ziyareti gerçekleştirildi.

  • GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I. Modül (Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları) Gerçekleştirildi.

  • Türkiye’de Şirket Türleri ve Ticari İşletmelerin ve Şirketlerin Kuruluş İşlemleri Semineri Gerçekleştirildi.

  • Merkezimiz ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında toplantı gerçekleştirildi.

  • TÜSEM Konseyi 2023 Sonbahar Çalıştayı'na Merkezimiz Müdürü Doç. Dr. Hüseyin KAYGIN ve Merkezimiz Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay ULUS katılım sağladı.