image/svg+xml
image/svg+xml

BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı ile yapılan protokol gereği "BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ" Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından yürütülecektir.

24 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında "Bilirkişilik Yönetmeliği" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin "BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ" almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir.

Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bir eğitimdir. Temel eğitim, 18 saati teorik ve 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 ders saatinden oluşur. Eğitimlerini tamamlayan katılımcılara temel eğitimi tamamladıklarına dair bir belge verecektir. Bilirkişilik te mel eğitimine katılarak sertifika sahibi olan kişiler, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifika ile birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir.

Bundan sonraki süreçte "BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ" almayan kişiler, bilirkişilik için başvuruda dahi bulunamayacaklardır.

BÜNSEM Müdürü Yrd. Doç Dr. Hüseyin Kaygın öğrencilere ve halka yönelik bireysel, sosyal ve mesleki bağlamda çeşitli kurs, seminer ve etkinlikler düzenlediklerini belirterek eğitim gereksinimi olan herkesin BÜNSEM’e başvurabileceğini ve taleplere en kısa sürede yanıt verileceğini ifade etti.