image/svg+xml
image/svg+xml

Milenyum Sınıfları


Milenyum Sınıfları

 

Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (BÜNSEM) “Millenium Classrooms in the Lifelong Learning”  (Hayat Boyu Öğrenmede Milenyum Sınıfları) adlı Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği projesi üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi alt koordinatörlügü Uluslararası Projeler Koordinatörlüğünde anlatıldı. 2015 yılı Teklif Çağrısı döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında BÜNSEM Yetişkin Eğitimi personelimiz Roma ve Malta’da gerçekleşen eğitimlere katıldı.

Proje kapsamında ilk eğitim 18-22 Nisan 2016 tarihlerinde Roma’da gerçekleşti. “Flipped Classroom in the Lifelong Learning” (Hayat Boyu Öğrenmede Ters Yüz Sınıflar) başlıklı eğitim kapsamında eğitmenlerimiz flipped (ters-yüz) yöntem,  otobiyografik yöntem, eğitsel oyunlar gibi konular hakkında bilgiler edinmiş ve bu konular üzerinde tartışma olanağı bulmuşlardır. 

 

Projenin ikinci hareketliliği 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında Malta’da gerçekleşti. “Empowerment in ICT Skills” (ICT Becerilerinin Geliştirilmesi) konusunda gerçekleştirilen eğitimde ise eğitmenlerimiz bilgisayar ortamlı iletişim, blog oluşturma, podcast hazırlama ve kullanma, xml dosya formatları, avatar oluşturma, websitesi kurma, video klip oluşturma ve interaktif etkinlikler düzenleme gibi konular hakkında bilgiler edinmişlerdir.


Uluslararası Projeler Koordinatörlügü’nde gerçeklestirilen bilgilendirme toplantısında hem Erasmus+ Yetiskin Egitimi Personel Hareketliligi projeleri konusunda bilgiler, hem de Millenium Classrooms in the Lifelong Learning Projesi’nin hareketlilikleri kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerden bilgiler paylaşıldı. Bu sayede gelecek dönemde yapılabilecek projelerle ilgili beyin fırtınası yapıldı.