ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI EĞİTİM PROGRAMI

Eğitim Programının Adı

Alkol ve Madde Bağımlılığı

Alkol, Tütün ve Madde Bağımlılığı Nedir?

Madde Kullanımının Bireyler Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Madde Kullanmaya Başlama Yaşlarına ve Türkiye’de Madde Kullanımına İlişkin Veriler Nasıl Bir Dağılım Göstermektedir?

Bağımlılığa İlişkin Alınacak Önlemler Nelerdir?

Önleyici Faktörler Nelerdir ve Nasıl Uygulanabilir?

Akademik personel

İdari personel

Öğrenciler ve isteyen herkes katılabilir.

Neler Kazanacaksınız?

Alkol, tütün ve madde bağımlılığı ile ilgili tanımlamaları kavrar.

Madde kullanımının bireyler üzerindeki psiko-sosyal, fiziksel ve biyolojik etkilerini bilir.

Alkol ve madde bağımlılığı ile ilgili alınabilecek önlemlerle ilgili bilgi edinir.

Madde kullanımında önleyici faktörleri kavrar ve uygular.

23 Aralık 2021 Perşembe 17.00’a kadar

Eğitmen Bilgisi

Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay ULUS

1985 Kayseri doğumludur. Lisans eğitimini 2007 yılında Akdeniz Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında tamamlamıştır. 2007-2008 yılları arasında Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmıştır. 2012 yılında Texas Üniversitesi-San Antonio Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yüksek lisans, 2016 yılında da Texas A&M Üniversitesi-Corpus Christi doktora programlarından mezun olmuştur. 3000 saatin üzerinde bireysel, grup ve aile danışmanlığı üzerinde deneyimi vardır. 2013-2015 ve 2017-2018 yılları arasında araştırma görevlisi olarak çalışan hocamız, 2018 yılından beri Bartın Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Bartın Üniversitesi Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde müdür yardımcı olarak çalışmaktadır. Çeşitli kurumlarda, çalıştay ve kongrelerde stres ve stresle başa çıkma yöntemleri, kitle psikolojisi, iletişim becerileri gibi konularda eğitimler vermiştir.

Eğitim Tarihi

24 Aralık 2021 Saat 17.00-18.30

1.5 saat

Yüz yüze olacak.  Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Binası Konferans Salonu

Eğitim sonunda devam koşulunu sağlayan kursiyerlere “Katılım Belgesi” verilecektir.

Sınav yapılmayacaktır.

Ücretsizdir.