ERASMUS+PROGRAMI PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

1. Hafta (6 ders saati)
  • Tanışma , Ice-Breakers
  • Proje Tanımı ( 1 ders)
  • Proje Döngüsü Yönetimi Aşamaları (PCM Sorun Analizi, Hedef Analizi, Strateji Analizi, Mantıksal Çerçeve, Faaliyetler, Bütçe Planlama ) (3 ders)
  • Uygulama ve katılımcı sunumları (PCM Aşamaları – Sorun Analizi, Hedef Analizi, Strateji Analizi , Mantıksal Çerçeve, Faaliyetler, Bütçe Planlama) (2 ders)

1. Hafta (6 ders saati)
  • Erasmus + Programı Genel Tanıtım ( 1 ders)
  • Erasmus + Proje Fırsatları ( KA1, KA2, KA3, Spor) (2 ders)
  • Erasmus + ECAS Kullanıcı Kaydı Oluşturma, Erasmus Forms Sayfasına erişim (2 ders)
  • Ana Eylem 1 Başvuru Formunun Tanıtımı - Gençlik, Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi (1 ders )

1. Hafta (6 ders)
  • Erasmus Ana Eylem 1 Proje Başvuru Formu Doldurma Aşamaları ( 2 ders)
  • Ana Eylem 1 Proje tasarlanması ( 1 ders)
  • Ana Eylem 1 Katılımcıların Proje Formunu doldurarak proje oluşturması (2 ders)
  • Katılımcıların projelerini sunmaları (1 ders)

1. Hafta (6 ders)
  • Erasmus Ana Eylem 2 Proje Genel Bilgi; Başvuru Formu Doldurma Aşamaları ( 1 ders)
  • Ortak Nasıl Bulunur? Ortaklık Kurma Platformları (1)
  • Ana Eylem 2 Proje tasarlanması ( 2 ders)
  • Ana Eylem 2 Katılımcıların Proje Formunu doldurarak proje oluşturması (2 ders)

1. Hafta ( 6 ders)
  • Ana Eylem 3 Projelerinin Tanıtımı ; Ana Eylem 3 Proje Başvuru Platformu ve Formlar (1 ders)
  • Erasmus Spor Projeleri Nedir?

Erasmus Spor Projeleri Nasıl Hazırlanır , Başvuru Süreci, Ortak Bulma süreci (2 ders)

• Ana Eylem 3 ve Spor Projeleri Katılımcı Grup Çalışması (2 ders)
  • Katılımcı Sunumları ( 1 ders)

Eğitim Programı için Gereksinimler nelerdir?

İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar, tablet veya telefon yeterlidir.

En az lisans mezunu olmak (akademisyenler, kamu ve özel kuruluşlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler, kamu kurumu çalışanları, STK üye ve temsilcileri, özel şirket temsilcileri vb)

Neler Kazanacaksınız?

Katılımcılar ;

• Proje döngüsü ile ilgili bilgi edinir
  • Erasmus Programı ile ilgili bilgi edinir
  • Erasmus proje türleri ile ilgili bilgi edinir
  • Erasmus proje başvuru platformu ile ilgili bilgi edinir (ECAS)
  • Erasmus Ana Eylem 1, Ana Eylem 2 ve Ana Eylem 3 ile ilgili Proje başvurusu yapmayı öğrenir
  • Erasmus Spor projeleri başvuru platformu ve başvuru hazırlamayı öğrenir
  • Erasmus projeleri için ortak bulma araçlarını öğrenir

14 Ekim 2021 Perşembe 17.00’a kadar

Eğitmen Bilgisi

Öğr. Gör. Ahmet YİRMİBEŞ

Ahmet YİRMİBEŞ, ilk ve orta öğrenimini Zonguldak’ta tamamladı. 1999 yılında Göl Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun oldu. Lisans öğrenimini 1999-2003 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde, Yüksek Lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi, Ekonomisi ve Planlaması bölümünde 2017 yılında tamamladı. Halen, Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi Bölümü’nde doktora öğrenimine devam etmekte olup tez çalışmasını sürdürmektedir.
 2003-2020 yılları arasından MEB’e bağlı okullarda İngilizce Öğretmeni ve  Ar-Ge biriminde proje koordinatörü olarak görev yaptı. 2020 yılında Bartın Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’ne Öğretim Görevlisi olarak atandı. Halen, Erasmus, Mevlana ve Farabi Değişim Programları Kurum Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin düzenlediği bir çok çalıştaya ve eğitime katılmıştır. 2008-2010, 2010-2012 yıllarında Erasmus Comenius Coklu Okul Ortaklık projeleri (KA2) yürütmüştür. 2017-2021 yılları arasında BAKKA Teknik Destek programı proje yürütücülüğü, TÜBİTAK 1003 Doktora Bursiyeri Araştırmacı olarak görevler üstlenmiştir. Şuan devam eden bir COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) Aksiyonunda Yedek Yönetim Komitesi Üyesi ve araştırmacı olarak bilimsel çalışmalar yürütmektedir. Çeşitli ulusal ve uluslararası bildiri, makale ve kitap bölümleri bulunmaktadır.

Eğitim Tarihi

16-23-30 Ekim 2021 – 6-13 Kasım 2021

Cumartesi günleri 09.00-15.00

30 saat

Yüz Yüze yapılacaktır.

30 kişi

Katılım Belgesi.

Sınav yapılmayacak.

Eğitim Ücretlidir.  Ücret hakkında merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.