GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I (Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları)

Eğitim Programın Adı

GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I (Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları)

Birçok sağlık profesyoneli için iş yükü nedeni ile gebe izlem ve muayenelerinde kadınların ağrılarını ve stres düzeylerini ele almak düşük öncelikli olabilir. Ancak 5-10 dakika içinde, özel ve klinik olarak denenmiş birkaç masaj terapi tekniği ile, sağlık profesyonelleri ve adayları parasempatik sinir sistemini uyararak pelvik ve sırt ağrısını azaltabilir ve stresin olumsuz etkilerini en aza indirebilir. Kurs ile temel masaj teknikleri, gebe masajına ilişkin temel bilgi ve teknikler ile gebelik döneminde uzak durulması gereken bası noktaları öğretilecektir.

Eğitim Programı için Gereksinimler nelerdir?

İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar, tablet veya telefon yeterlidir.  Ayrıca bir adet baş yastığı, oklava, kolçaksız sandalye gerekmektedir. Mümkünse yanında başka bir birey ile katılım önerilmekte, bu durumunda katılımcının yanında ıslak mendil ve bebe yağı bulunması gerekmektedir.

Sağlık profesyoneli (ebe, hemşire, hekim, fizyoterapist vb)
Sağlık bilimleri alanında lisans veya lisansüstü öğrencisi (anatomi eğitimi almış)
Masör/masöz eğitimi almış olan bireyler

Kurs öncesi öğrenciler kayıt koşullarında yer alan kriterleri karşılama durumlarının değerlendirilmesi için transkriptlerini, diğer katılımcılar ilgili meslek üyesi olduklarını gösteren herhangi bir belgeyi  bunsem@bartin.edu.tr adresine mail ile gönderebilirler.

Neler Kazanacaksınız?

Bu kursun sonunda katılımcılar;

1. Klasik masaj ve tarihçesini söyleyebilecek,
  2. Gebe masajı ve etkilerini söyleyebilecek,
  3. Temel masaj tekniklerini söyleyebilecek,
  4. Temel masaj tekniklerini uygulayabilecek,
  5. Gebe masajı kapsamında “Otonomik Sedasyon Serisi”ndeki uygulamaları söyleyebilecek ve uygulayabilecek,
  6. Gebelik döneminde uzak durulması gereken bası noktalarını gösterebilecek,
  7. Gebe masajı uygulama sürecinde önemli olan kriterleri söyleyebilecek,
  8. Gebe masajı için uygun ortamı hazırlayabilecek,
  9. Gebe masajı için gebeye uygun pozisyonu verebilecek,
  10. Gebe masajı uygulaması esnasında doğru pozisyonu alabilecektir.

23 Haziran 2022 Perşembe 17.00’a kadar

Eğitmen Bilgisi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ümran SEVİL

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’ndan 1981 yılında mezun olmuştur. Ege Üniversitesi SBE Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında 1984’de yüksek lisansını ve 1992’de doktorasını tamamlamış, 1997’de Doç. Dr. ve 2007’de profesör ünvanını almıştır.
Sevil’in yayınlanmış yüzün üzerinde uluslararası ve ulusal makalesi, iki yüzün üzerinde bildirisi, yirmiyi geçen kitap ve bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Yirmiye yakın projede görev almıştır. On yedi yüksek lisans ve on dört doktora tezi yürütmüştür. Sevil, 1982-2020 yılları arasında Ege Üniversitesi’nde çalışmış, yüksekokul müdürlüğü, müdür yardımcılığı, bölüm başkanlığı, eğitim koordinatörü ve program başkanlığı gibi birçok idari görevi yürütmüştür. Halen Hasan Kalyoncu Üniversitesi, SBF Hemşirelik Bölümü’nde görev yapmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Yeliz ÇAKIR KOÇAK

Yeliz Çakır Koçak, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde 2006-2022 yılları arasında Araş. Gör. Dr. olarak görev yapmış, Ocak 2022’den itibaren Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri fakültesi Ebelik Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, masaj terapisi uzmanı ve pre-perinatal masaj terapistidir. Ankara Üniversitesi’nde lisans eğitimini 2004 yılında tamamladıktan sonra aynı yıl Ege Üniversitesi Acil Servis biriminde göreve başlamış ve iki yıl görev yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini 2007 yılında Ege Üniversitesi Ebelik Anabilim Dalı’nda tamamlamış ve tezini ilk kez anne-baba olacak bireylere ev ortamında verilen doğum öncesi ebe eğitiminin kaygı düzeyine etkisi üzerine yapmıştır. Doktora eğitimini 2017 yılında Ege Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda tamamlamış ve tezini tüm vücut gebe masajının maternal ve fetal etkileri üzerine yapmıştır. Çakır Koçak, uzun yıllar içinde birçok ulusal ve uluslararası akademik çalışmalar ve projeler gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası hakemlikleri bulunmaktadır. Ebelik eğitimi, pre-perinatal masaj terapi, kültür, kadın sağlığı, kadın çalışmaları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve mesleki örgütlenme konularında akademik çalışmaları bulunmaktadır. Koçak, 2014 yılında kurulan Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği (EBEARGE)’nin kurucu yönetim kurulu üyesi, 2018-2021 yıllarında da yönetim kurulu sekreteri, 2021 yılından itibaren yedek denetleme kurulu üyesi olarak görev almıştır. Ayrıca, Türk Ebeler Derneği, Anadolu Ebeler Derneği ve Ebelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği üyesidir. Evli ve iki çocuğu vardır.

Eğitmenin Masaj Konusundaki Eğitim ve Yetkinlikleri için tıklayınız.

Eğitim Tarihi

25 Haziran 2022

Cumartesi 8 saat 45 dk (08.45 -17.30)

8 saat 45 dk.

Online  (Senkron-Çevrimiçi)

Katılım Belgesi

"EĞİTİM KATILIM BELGESİ" kursiyerlerimize "GEBE MASAJ TERAPİSTİ" veya "MASÖR/MASÖZ" unvanı vermez, onlara "GEBELERİN HASTALIKLARINI TEDAVİ ETMEK İÇİN GEBE MASAJI YAPMA HAKKI" vermez… Kursa katılımınız için verilecek belge "SERTİFİKA" değildir...

Sınav yapılmayacaktır.

Eğitim Ücretlidir. Ücret hakkında merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

Banka Hesap Numaramız;

T.C. Ziraat Bankası Bartın Şubesi