image/svg+xml
image/svg+xml

GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I. MODÜL (Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları)

Eğitim Programın Adı

GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I. MODÜL

“Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları” ” (Çevrimiçi-Uygulamalı)

Online kayıt için tıklayınız.

Eğitim Programının İçeriği

Birçok sağlık profesyoneli için iş yükü nedeni ile gebe izlem ve muayenelerinde kadınların ağrılarını ve stres düzeylerini ele almak düşük öncelikli olabilir. Ancak 5-10 dakika içinde, özel ve klinik olarak denenmiş birkaç masaj terapi tekniği ile, sağlık profesyonelleri ve adayları parasempatik sinir sistemini uyararak pelvik ve sırt ağrısını azaltabilir ve stresin olumsuz etkilerini en aza indirebilir. Kurs ile temel masaj teknikleri, gebe masajına ilişkin temel bilgi ve teknikler ile gebelik döneminde uzak durulması gereken bası noktaları öğretilecektir.
 

Eğitim Programı için Gereksinimler nelerdir?

İnternet bağlantısı olan tercihen bir bilgisayar, tablet ya da telefon ile eğitime katılım gerçekleştirilmelidir. Mümkünse yanında başka bir birey ile katılım önerilmekte, bu durumunda katılımcının yanında ıslak mendil, bebe yağı ve kolçaksız sandalye bulunması gerekmektedir. Kursa yalnız katılma durumunda bir adet baş yastığı, oklava ya da benzeri bir materyal ile bir bebek maketi/oyuncak bebeğin eğitim esnasında katılımcının yanında bulundurulması önerilir.

Bu Eğitim Programına Kimler Katılabilir?

Sağlık profesyoneli (ebe, hemşire, hekim, fizyoterapist vb)
Sağlık bilimleri alanında lisans veya lisansüstü öğrencisi (anatomi eğitimi almış)
Masör/masöz eğitimi almış olan bireyler

 

Kursa Kaç Kişi Katılabilir?

En az 4 kişi - En çok 10 kişi (aynı kurs günü için belirtilen sayıdan az ya da çok başvuru olur ise, başvurunun kabul olup olmama durumuna eğitmen karar verecektir.)

BÜNSEM’e İletilmesi Gereken Belgeler:

Kurs kayıt koşullarında yer alan kriterlerin karşılama durumlarının değerlendirilmesi için; ilgili meslek üyesi ya da lisans öğrencisi olunduğunu gösterir bir belge ya da anatomi eğitimi alınmış olduğunu gösterir bir belge ile kurs katılım ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontu bunsem@bartin.edu.tr adresine mail ile gönderilmelidir.

Neler Kazanacaksınız?

Bu kursun sonunda katılımcılar;

  1. Klasik masaj ve tarihçesini söyleyebilecek,
  2. Gebe masajı ve etkilerini söyleyebilecek,
  3. Temel masaj tekniklerini söyleyebilecek,
  4. Temel masaj tekniklerini uygulayabilecek,
  5. Gebe masajı kapsamında “Otonomik Sedasyon Serisi”ndeki uygulamaları söyleyebilecek ve uygulayabilecek,
  6. Gebelik döneminde uzak durulması gereken bası noktalarını gösterebilecek,
  7. Gebe masajı uygulama sürecinde önemli olan kriterleri söyleyebilecek,
  8. Gebe masajı için uygun ortamı hazırlayabilecek,
  9. Gebe masajı için gebeye uygun pozisyonu verebilecek,
  10. Gebe masajı uygulaması esnasında doğru pozisyonu alabilecektir.

Son Başvuru Tarihi

27 Temmuz 2025 tarihindeki kurs için; 26 Temmuz 2025 Cumartesi saat 17.00’a kadar

30 Temmuz 2025 tarihindeki kurs için; 29 Temmuz 2025 Salı saat 17.00’a kadar

Eğitmen Özgeçmişi

Dr. Öğr. Üyesi Yeliz ÇAKIR-KOÇAK

Ebe Anne, Dr. Öğr. Üyesi, Yüksek Lisans, Doktora, Gebe Masaj Terapisti, Girişim Mentoru

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü
BARÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği (EBEARGE) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi 

Adres: Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Ağdacı Kampüsü, Oda No: 103, 74100, Merkez/Bartın/Türkiye

İletişim: ycakirkocak@bartin.edu.tr - yelizcakirkocak@gmail.com / +90 (506) 6463347 / +90 (378) 501 10 00-5368 

 

Yeliz Çakır Koçak, Ocak 2022'den buyana Bartın Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Bartın Üniversitesi Rektörlüğü Senato Üyesi olmanın yanında Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olup, Kalite Koordinatör Yardımcılığı ve 2024-2028 yılları için Üniversite Stratejik Planı hazırlığı çalışma ekiplerinde görev almıştır.
Yeliz Çakır Koçak, 2004-2006 yılları arası Ege Üniversitesi Acil Servis'te ebe ve 2006-2022 yılları arasında Ege Üniversitesi ebelik bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 
2004 yılında Ankara Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 2004-2007 yılları arası Ege Üniversitesi Ebelik Anabilim dalında yüksek lisansını ve 2012-2017 yılları arasında aynı üniversitenin Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında doktorasını tamamlamıştır. 
Yüksek lisans tezi “ilk kez anne ve baba olacak bireylere doğum öncesi eğitim vermenin etkisi üzerine”, doktora tezi “tüm vücut gebe masajının gebeye ve doğmamış bebeğe etkileri” üzerinedir. Klasik masaj ve gebelik-doğum-doğum sonu dönem masaj terapistidir. Doktora tezi için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Derneğinden klasik masaj terapisti ve Amerika’da ödüllü eğitmen Carole Osborne’nun verdiği pre-perinatal masaj terapisi sertifikalı eğitimlerini başarı ile tamamlamıştır.
Neredeyse 20 yıllık akademik yaşantısında Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde ve yurt dışında görev yapan 2.000’in üzerinde ebelik öğrencisi mezun etmiş, ulusal ve uluslararası birçok multidisipliner ve transdisipliner çalışma yürütmüştür. Bu çalışmalar arasında Avrupa Birliği (Sivil 
Toplum Programı Gayret Özel Desteği_Güvenli Annelik Bilgi Hattı projesi), TÜBİTAK ve üniversite projeleri, gebe masajı uygulayıcı eğitimleri, workshoplar, sosyal sorumluluk projeleri, makaleler, kitap bölüm yazarlıkları, kitap çevirileri, kongrelerde davetli konuşmacı ve moderatörlük, TÜSEB projeleri ve bilimsel makalelerde hakemlik, panelistlik ve moderatörlük görevleri ile sözlü ve poster bildiri sunumları, bilimsel etkinlik düzenleme ve bilim kurulu görevleri bulunmaktadır. Ebelikte Eğitim, Araştırma ve Geliştirme Derneği'nin (EBEARGE) kurucu yönetim kurulu üyesidir. Bunun yanında Türkiye Ebeler Derneği, Anadolu Ebeler Derneği ve Ebelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği gibi mesleki derneklerde aktif üyelikleri vardır.

Eğitmenin Masaj Konusundaki Eğitim ve Yetkinlikleri için tıklayınız.


Eğitim Tarihleri

 27 Temmuz 2025 Pazar günü (09.00 – 18.30)

30 Temmuz 2025 Çarşamba günü (09.00 – 18.30)

Eğitim Yeri/Ortamı

Online  (Senkron-Çevrimiçi)

 

Kontenjan

 En az 4 – En fazla 10 katılımcı

 

Belgelendirme

Katılım Belgesi

"EĞİTİM KATILIM BELGESİ" kursiyerlerimize "GEBE MASAJ TERAPİSTİ" veya "MASÖR/MASÖZ" unvanı vermez, onlara "GEBELERİN HASTALIKLARINI TEDAVİ ETMEK İÇİN GEBE MASAJI YAPMA HAKKI" vermez… Kursa katılımınız için verilecek belge "SERTİFİKA" değildir...

Devam Mecburiyeti

%100 devam mecburiyeti vardır.

 

Sınav Durumu

Sınav yapılmayacaktır.

 

Ücretlendirme

Eğitim Ücretlidir. Ücret hakkında merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

İletişim

Durdane AKKAŞ

0378 223 5078

dakkas@bartin.edu.tr

bunsem.bartin.edu.tr

Banka Hesap Numaramız;

T.C. Ziraat Bankası Bartın Şubesi

Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü

IBAN NO: TR05 0001 0000 5253 7534 0750 01