image/svg+xml
image/svg+xml

GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I. MODÜL (Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları)

Eğitim Programının Adı

GEBE MASAJI KURS PROGRAMI-I. MODÜL (Temel Masaj Teknikleri ve Uygulama Koşulları)

Online kayıt için tıklayınız.

 

Eğitim Programının İçeriği
Birçok sağlık profesyoneli için iş yükü nedeni ile gebe izlem ve muayenelerinde kadınların ağrılarını ve stres düzeylerini ele almak düşük öncelikli olabilir. Ancak 5-10 dakika içinde, özel ve klinik olarak denenmiş birkaç masaj terapi tekniği ile, sağlık profesyonelleri ve adayları parasempatik sinir sistemini uyararak pelvik ve sırt ağrısını azaltabilir ve stresin olumsuz etkilerini en aza indirebilir. Kurs ile temel masaj teknikleri, gebe masajına ilişkin temel bilgi ve teknikler ile gebelik döneminde uzak durulması gereken bası noktaları öğretilecektir.

 

Eğitim Programı için Gereksinimler nelerdir?

İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar, tablet veya telefon yeterlidir.  Ayrıca bir adet baş yastığı, oklava, kolçaksız sandalye gerekmektedir. Mümkünse yanında başka bir birey ile katılım önerilmekte, bu durumunda katılımcının yanında ıslak mendil ve bebe yağı bulunması gerekmektedir. Kursa yalnız katılma durumunda bir bebek maketi / oyuncak bebeğin eğitim esnasında katılımcının yanında bulundurulması önerilir.

 

Bu Eğitim Programına Kimler Katılabilir?

Öncelikli olarak ebeler ve ebe adaylarının başvuruları değerlendirilecektir. Ancak uygulama içeriği açısından anatomi eğitiminin verildiği iki yıllık ya da dört yıllık bir sağlık programında öğrenci ya da mezun olmuş olmak, masör/masöz eğitimi almış olmak kurs katılımı için yeterli olarak değerlendirilmektedir.

Kurs öncesi öğrenciler kayıt koşullarında yer alan kriterleri karşılama durumlarının değerlendirilmesi için transkriptlerini, diğer katılımcılar ilgili meslek üyesi olduklarını gösteren herhangi bir belgeyi  bunsem@bartin.edu.tr adresine mail ile gönderebilirler.

 

Neler Kazanacaksınız?

Amaç: Bu kursun amacı klasik masaj ve gebe masajına ilişkin farkındalık, temel bilgi, beceri ve tutum kazanmasını sağlamaktır.

Hedefler:

Bu kursun sonunda katılımcılar;

Klasik masaj ve tarihçesini söyleyebilecek,
Gebe masajı ve etkilerini söyleyebilecek,
Temel masaj tekniklerini söyleyebilecek,
Temel masaj tekniklerini uygulayabilecek,
Gebe masajı kapsamında “Otonomik Sedasyon Serisi”ndeki uygulamaları söyleyebilecek ve uygulayabilecek,
Gebelik döneminde uzak durulması gereken bası noktalarını gösterebilecek,
Gebe masajı uygulama sürecinde önemli olan kriterleri söyleyebilecek,
Gebe masajı için uygun ortamı hazırlayabilecek,
Gebe masajı için gebeye uygun pozisyonu verebilecek,
Gebe masajı uygulaması esnasında doğru pozisyonu alabilecektir.

 

Son Başvuru Tarihi

10 Kasım 2023 Cuma 12.00’a kadar

 

Eğitmen Bilgisi


Dr. Öğr. Üyesi Yeliz ÇAKIR KOÇAK

Yeliz Çakır Koçak, Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri fakültesi Ebelik Bölümü’nde 2022 yılı Ocak ayından itibaren Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmakta olup Bartın Üniversitesi Senato Üyesi, Kalite Koordinatör Yardımcılığı ve Üniversite 2024-2028 yılı Stratejik Plan Çalışmaları Ekibi üyesi olarak idari görevleri yerine getirmektedir.
Çakır Koçak, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde 2006-2022 yılları arasında Araş. Gör. Dr. olarak görev yapmıştır. Ayrıca, masaj terapisi uzmanı ve pre-perinatal masaj terapistidir. Ankara Üniversitesi’nde lisans eğitimini 2004 yılında tamamladıktan sonra aynı yıl Ege Üniversitesi Acil Servis biriminde göreve başlamış ve iki yıl görev yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini 2007 yılında Ege Üniversitesi Ebelik Anabilim Dalı’nda tamamlamış ve tezini ilk kez anne-baba olacak bireylere ev ortamında verilen doğum öncesi ebe eğitiminin kaygı düzeyine etkisi üzerine yapmıştır. Doktora eğitimini 2017 yılında Ege Üniversitesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda tamamlamış ve tezini tüm vücut gebe masajının maternal ve fetal etkileri üzerine yapmıştır.
Koçak, uzun yıllar içinde birçok ulusal ve uluslararası akademik çalışmalar, kitap bölüm yazarlıkları, yürütücü ve araştırmacı olarak akademik ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası hakemlikleri bulunmaktadır. Ebelik eğitimi, pre-perinatal masaj terapi, kültür, kadın sağlığı, kadın çalışmaları, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve mesleki örgütlenme konularında akademik çalışmaları bulunmaktadır. TÜBİTAK 1002-C projesi ile ‘Asrın Felaketi’ olarak tanımlanan Kahramanmaraş depreminden sonraki üçüncü haftada Elbistan ve Afşin ilçelerinde ebe olarak akademik ve saha hizmeti verdi. Koçak, 2014 yılında kurulan Ebelikte Eğitim Araştırma Geliştirme Derneği (EBEARGE)’nin kurucu yönetim kurulu üyesi, 2018-2021 yıllarında yönetim kurulu sekreteri ve 2021 yılından itibaren yedek denetleme kurulu üyesi olarak görev almıştır. Ayrıca, Türk Ebeler Derneği, Anadolu Ebeler Derneği ve Ebelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği üyesidir. Evli, iki çocuk ve bir kedi annesidir.


Eğitmenin Masaj Konusundaki Eğitim ve Yetkinlikleri için tıklayınız.


Eğitim Tarihi

11 Kasım 2023

Cumartesi 8 saat 45 dk (08.45 -17.30)

  

Eğitim Süresi

8 saat 45 dk.

 

Eğitim Yeri/Ortamı

Online  (Senkron-Çevrimiçi)

 

Kontenjan

 20

 

Belgelendirme

Katılım Belgesi

"EĞİTİM KATILIM BELGESİ" kursiyerlerimize "GEBE MASAJ TERAPİSTİ" veya "MASÖR/MASÖZ" unvanı vermez, onlara "GEBELERİN HASTALIKLARINI TEDAVİ ETMEK İÇİN GEBE MASAJI YAPMA HAKKI" vermez… Kursa katılımınız için verilecek belge "SERTİFİKA" değildir...

 

Devam Mecburiyeti

%100 devam mecburiyeti vardır.

 

Sınav Durumu

Sınav yapılmayacaktır.

 

Ücretlendirme

Eğitim Ücretlidir. Ücret hakkında merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

 

İletişim

Durdane AKKAŞ

0378 223 5078

dakkas@bartin.edu.tr

bunsem.bartin.edu.tr

Banka Hesap Numaramız;

T.C. Ziraat Bankası Bartın Şubesi

Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü

IBAN NO: TR05 0001 0000 5253 7534 0750 01