image/svg+xml
image/svg+xml

HACCP Temel Eğitimi

Programın Amacı:

Bilindiği üzere günümüz insanı zamanının çoğunu dışarıda geçirmekte ve dolayısıyla yeme-içme hizmetlerini yiyecek-içecek işletmelerinden temin etmektedir. Bu bağlamda güvenli gıda üretimi çok daha önemli bir hal almaktadır. Gıdaların güvenilir ortamlarda hazırlanması ve çapraz kontaminasyonla oluşabilecek riskleri ortadan kaldırabilmenin en temel yolu ise gıda işi yapan ve gıdalarla temasta bulunan çalışanların bu konuda bilgi sahibi olmalarıdır.

Ayrıca güvenli gıda üretiminin tüm aşamalarında oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve/veya mikrobiyolojik tehlikeleri ortadan kaldırmak ve/veya kabul edilebilir asgari seviyelere indirebilecek HACCP Sisteminin kurulabilmesini sağlamak bu eğitimin amaçlarındandır.

 

Kimler İçin:

-Gıda zincirinde yer alan tüm işletme yöneticileri,

-Gıda işleme, üretim, servis sürecine dâhil olan yiyecek- içecek işletme çalışanları (kafe, lokanta, restoran, catering, fast-food ile kamu kurum ve kuruluşlarında yiyecek-içecek ile temasta olan çalışanlar)

- Turizm İşletme çalışanları,

-Öğrenciler.

 

Programın İçeriği:

  1. Gıda Güvenliğinin Genel Tanımı
  2. Gıda Güvenliği Temel Kavramlarının Açıklanması
  3. HACCP Tarihçesi,
  4. HACCP’in Faydaları / Uygulama Noktaları
  5. HACCP İlkeleri ve Uygulama Aşamaları
  6. Tehlike Türleri ve Tehlike Analizi
  7. Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi
  8. HACCP Planı Oluşturulması
  9. Temel Gıda Mevzuatlarının Ele Alınması ve Takip Yöntemleri
  10. Örnek Çalışmalar 

 

Son Başvuru Tarihi:

10 Mayıs 2019

 

Eğitim Süresi:

12 Saat

 

Eğitim Ücreti:

400 TL olup Bartın Üniversitesi Öğrencilerine indirimli fiyatı 200 TL dir.

 

İndirim oranları

Bartın Üniversitesi Öğrencilerine %50 indirim,

Bartın Üniversitesi dışındaki öğrencilere %25 indirim,

Engelliler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile gazilere %50 indirim,

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamındaki kişilere %25 indirim

İndirim uygulanan katılımcı sadece bir indirim maddesinden yararlanabilir.

 

Program Detayları için:

Durdane AKKAŞ

0378 223 5078

dakkas@bartin.edu.tr

 
Adres:

Bartın Üniversitesi

Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü

Ağdacı Kampüsü Yahya Kemal Beyatlı Derslik Binası

74100 Merkez / BARTIN

 

Banka Hesap Numaramız:

T.C. Ziraat Bankası Bartın Şubesi

Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü

IBAN NO: TR05 0001 0000 5253 7534 0750 01