Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri Eğitimi Başvuruları Başladı

Gençlere Yönelik Akıllı Tarım Uygulamaları Girişim Fırsatı

Eğitim Programının Adı

Genç İstihdam Teması Kapsamında;

Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri Eğitimi

ONLİNE KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.

Tanıtım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü 2022-2023 “Genç İstihdamı Teması” kapsamında gençlerin kırsal alanlardaki girişimcilik ve istihdam olanaklarının artırılması amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın Üniversitesi işbirliği; Bartın, Karabük ve Zonguldak Valilikleri ve Tarım ve Orman İl Müdürlükleri İştiraki ile “Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları” ve “Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Otonom Sera Sistemleri, Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları ve Kültür Mantarı Yetiştiriciliği ve Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitimleri” çevrim içi gerçekleştirilecektir.

Bahsi geçen eğitim ve sertifika programları tarımsal girişimci olmak isteyen, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta ikamet eden 18-34 yaş arasındaki gençlere; Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve Kültür Mantarı Yetiştiriciliği yapabilme, devlet desteklerinden, teşviklerinden ve Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu çok avantajlı tarımsal kredilerden yararlanabilme imkânını kazanmak için önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Tamamen ücretsiz ve Bartın Üniversitesi onaylı başarı sertifikası verilecek olan eğitimlerde kontenjanlar sınırlıdır.

S/N

MODÜL

SÜRE (SAAT)

Fide Yetiştiriciliği

Toprak Hazırlığı

Ekim / Dikim İşlemleri

Destek Verme, Budama, Yabancı Ot Kontrolü

Gübreler ve Gübreleme

Sulama

Bitki Hastalıkları ve Mücadele Yöntemleri

Bitki Zararları ve Mücadele Yöntemleri

Patlıcan Yetiştiriciliği

Domates Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği

Hıyar Yetiştiriciliği

Yeşil Yapraklı Sebzelerin Yetiştiriciliği

Sürdürülebilir Tarım Ve Organik Gübreler

Topraksız Tarım

Otonom Sera Sistemleri

Haftalık eğitim programına ulaşmak için tıklayınız.

Tarımsal girişimci olmak isteyen, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta ikamet eden 18-34 yaş arasındaki gençler!  Devlet desteklerinden, teşviklerinden ve özellikle de Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu çok avantajlı tarımsal kredilerden yararlanma imkânı kazanmak isteyen tüm gençler.

• 18 yaşına girmiş olmak, 35 yaşına başlamamış olmak.
  • En az lise mezunu olmak.

Hatırlatma;

• Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinden birinde ikamet etmeyen katılımcılar başvuru yapamaz. Bu iller dışında ikamet edip başvuru yapmış olanlar eğitime katılmış, sınava girmiş olsalar dahi sertifika verilmeyecektir. İkametgâh doğrulamaları talep edilecektir.
  • 18 yaşına girmemiş, 35 yaşına başlamış katılımcılar başvuru yapamaz, başvuru yapıp eğitimlere katılan devam eden ve eğitim sonunda şartlardan birini taşımadığı tespit edilen katılımcılara sertifika verilmeyecektir.

25 Kasım 2022 Cuma günü saat 17:30’a kadar.

Eğitim Tarihi ve Yeri (Yapılma Şekli)

28 Kasım - 9 Aralık Haziran 2022 tarihleri arasından yapılacaktır.

“Eğitim Programının İçeriği” başlığı altında belirtilen konular için süreler ayrı ayrı belirtilmiş olup toplan 45 saattir.

Eğitimler uzaktan eğitim şeklinde (çevrim içi) ZOOM uygulaması üzerinden yapılacaktır. Eğitimlere katılmak için Faaliyet Takviminde belirtilen saatlerde aşağıda belirtilen “Eğitime Katılmak için Bağlantı Linki ” başlığı altındaki linki tıklayarak katılım sağlayabilirsiniz.

Eğitime Katılmak için Bağlantı Linki:

Eğitime Katılım Linki:https://zoom.us/j/2424700791?pwd=Wi81SUdwblkrVjJtamF5Lzd4RFV0QT09
Toplantı Kimliği: 242 470 0791

Parola: BAKKA2

Yardım Videoları;

Bilgisayardan ZOOM hesabı açma ve eğitime katılım hakkında bilgi almak için burayı tıklayınız.

Telefondan ZOOM hesabı açma ve eğitime katılım hakkında bilgi almak için burayı tıklayınız.

100 Kişi ile sınırlıdır.

Eğitim sonunda Başarı Sertifikası verilecektir.

Sınav yapılacaktır.

Eğitim tamamen ücretsizdir.

Eğitime yönelik tüm duyuru ve bilgilendirmeler bunsem.bartin.edu.tr web sayfası üzerinden yapılacaktır.

ONLİNE KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ.