SMARTPLS İLE YAPISAL EŞİTLİK MODELLEME EĞİTİMİ

Eğitim Programının Adı

Smartpls ile Yapısal Eşitlik Modelleme Eğitimi.

Yapısal eşitlik modellemeleri Sosyal bilimler alanında çok kullanılan ilişki analizlerindedir. Bu analizler belirli programlar sayesinde yapılabilir ve hipotezler test edilebilir. Bu modellemelerde kullanılacak progralar içinde AMOS, LISREL, SPSS ve SmartPLS sayılabilir. Bunlar dışında da pek çok program ile yapılabilir olan YEM analizlerinde sonuçların elde edilmesi ve yorumlanması önemlidir. Sıralanan programlar ile elde edilen sonuçlar bazen farklılık gösterebilir. Bu farklılık en fazla faktör yükleri kısmında ortaya çıkmaktadır. SmartPLS programı YEM modelinin analiz edilmesinde kullanılabilen en kolay ve görselliği en rahat anlaşılır programdır. Son zamanlarda bu programa yoğun bir ilgi olmuştur. Eğitimde programın aktif ve etkin kullanımı için öncelikle arayüz tanıtımı yapılacak, şekil ve butonların mantığı anlatılacak ve sonra Path analizlerine geçilecektir. Ara değişken etkileri, sonuçların sunumu ve yorumlanması konularında bilgiler verilecektir.

Eğitim Programı için Gereksinimler nelerdir?

İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar, tablet veya telefon yeterlidir.

Herkes.

Neler Kazanacaksınız?

Hipotez kurabilir Kurduğu modelde değişkenler arasında doğrusal analizler yapabilir. Modeldeki değişkenler arasında dolaylı analizler yapabilir. En küçük kareler Yapısal Eşitlik Modellemesi konusunda bilgi sahibi olur. Değişkenler arasındaki ilişkilerin önemlilik değerlerini bulabilir. Oluşturulan ölçek için açıklayıcı/doğrulayıcı faktör analizi yapabilir. Değişkenler arasındaki mediation etkileri analiz edebilir.

22 Ekim 2021 Cuma 17.00’a kadar

Eğitmen Bilgisi

Doç. Dr. Fatma SÖNMEZ ÇAKIR

08.10.1980 Sivas doğumludur. İlk-Orta ve Lise eğitimini Kocaeli’nde almıştır. Lisans derecesini (2003) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İİBF İşletme bölümünde, Yüksek Lisans derecesini (2005) aynı üniversitenin İşletme-Sayısal Yöntemler Anabilim dalında; Doktora derecesini (2018) ise Gebze Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme-Sayısal Yöntemler alanında almıştır. 2020 yılı Mart Doçentlik başvuruları ile Nicel Karar Yöntemleri alanında Doçent unvanını almaya hak kazanmıştır. SCI-SSCI-ESCI indekslerde taranan yayınları, Veri analizi konularında yazılmış 3 adet bilimsel kitabı, çok sayıda uluslararası makale ve bildirileri mevcuttur. Aynı zamanda KOSGEB destekli veri analiz eğitimleri projelerinde Araştırmacı olarak görev yapmıştır. Bartın üniversitesi bünyesinde 2009 yılında Araştırma Görevlisi olarak başlayan akademik hayatı aynı üniversitede Doçent olarak devam etmektedir.

Eğitim Tarihi

23-24  Ekim 2021

Cumartesi 6 saat (10.00-16.00)

Pazar 6 saat (10.00-16.00)

12 saat

Yüz Yüze olacak.

Katılım Belgesi

Sınav yapılmayacaktır.

Eğitim Ücreti 250 TL dir.