WORDS AND IMAGES (KELİMELER VE RESİMLER) EĞİTİMİ

Eğitim Programın Adı

WORDS AND IMAGES Eğitimi

Introduction to the class. Thinking about the issues raised by the topic. (Derse giriş: konu ile ilgili durumlar hakkında düşünme ve fikir alışverişi yapmak.)

What is Poetry? (Şiir Analizi Hakkında konuşmak)

Frank O’ Hara “Why I am not a Painter” as a central poem for the class.  (Frank O’ Hara’nın “Niye ben bir ressam değilim” şiirini odak noktası alarak sınıfta iki türü kıyaslayarak tartışmak.)

Figures of Language in Poetry (Şiir Analizinde kullanacağımız terimleri kısaca tanıtma ve şiirde örneklerle açıklamak)

Describing a painting: are words weaker than painting? (Resmi tanımlama: kelimeler resimlerden daha mı zayıftır?)

Resim Analiz Tekniklerinden Bahsetme

History of Ekphrasis (Ekphrasis’in Tarihi)

Examples about ekphrasism: William Carlos Williams gibi. (Ekphrasism ile ilgili örnekleri inceleme)

Graphic signs within the poem: Interrelation between words and images in a poem. Eleni Sikelianos’ Body Clock as the figuration of time on the space of the page (Şiir içindeki grafik imgeleri inceleme: şiirde kelimeler ve resimler arası bağlantıları anlama. Eleni Sikelianos’un Body Clock şiirlerini zamansal açıdan resim-kelime bağlamında yorumlama.)

Jena Osman: what do artistic figures have to say? (Jena Osman: artistik figürler ne söyler?)

Are words the thing they represent?

Cratylism (G. Genette, Mimologiques)

Calligrams

Non-calligrams

(E.E. Cummings or the emotion of grammar)

Concrete Poetry (bp Nichol and others)

(Kelimelerin temsil ettiği anlamlar, Cratylism, Calligrams, non-calligrams ve concrete şiir gibi terimlerin tanımlanması, örneklendirilmesi ve incelenmesi.)

Words as graphic marks: can words be gestures?

Cy Twombly: words and gesture / the body

Andy Warhol and Roy Lichenstein: the status of the Word in Pop Art

(Grafik imge olarak kelimeler: kelimeler mimikleşebilir mi?

Cy Twombly: kelimeler ve mimik/ Beden

Andy Warhol ve Roy Lichenstein: Popüler kültürde kelimenin durumu)

Assignment (writing a poem while listening to diverse musics.)

Proje Ödev (farklı müzik türlerini dinleyerek şiirler yazma)

Is art discourse?

Conceptual art

Kosuth’s chair

[Sanat bir söylem midir? (bkz: söylem discourse için kullanılmıştır.)

Kavramsal Sanat

Kosuth’un sandalyesi]

WARM UP

B2 ve üzeri İngilizce Seviyesi olanlar katılabilir.

Neler Kazanacaksınız?

Eğitim sonunda öğrenciler, kelimeler ve resimleri yorumlayabilecek yeteneğe ulaşacaklar ve sanat eserlerine kritik bir gözle bakabilecekler. Yeni sanatsal terimler sayesinde, müze ve sanatsal gezilerde eserleri içselleştirebilecekler. Bu eğitim, öğrencilerin entelektüel dünyalarını genişletmeyi hedeflemektedir. Bunun yanı sıra, eğitim dilinin İngilizce olması onların dil becerilerini devam ettirmesine imkan sağlayacaktır.

22 Ekim 2021 Cuma 17.00’a kadar

Eğitmen Bilgisi

Öğr. Gör. Gamze AR

I am Gamze Ar and I was born on 24th of January in 1994 in Ankara. I graduated from American Culture and Literature at Hacettepe University in 2017. As a second university, I graduated from International Relations at Anadolu University. I was an Erasmus student at Paris8 University for the fall semester (6 months) between 2014 and 2015. Moreover, I had a minor degree in the department of Sociology at Hacettepe University, and so I am good at having good contacts with people and understanding them. I had a Master's Degree Diplomacy from the department of American Culture and Literature at Ege University. As a second Erasmus experience, I went to Dortmund Technic University in the process of writing my Master's thesis in 2018 and I stayed there for 6 months. It was such a great experience that I create my thesis with various international sources. I also worked as an English teacher for five years in both Ankara and İzmir. In Germany, the city of Essen I did an internship as an English teacher for 2 months. Currently, I am studying the PhD Degree in the same field at Ege University. As clearly seen, I am academically ambitious person, and I try to have information in many diverse fields such as diplomacy with the department of International Relations, cultural and social activities with Sociology, and English language with the department American Culture and Literature. Currently I am an instructor at Bartın University, and giving lectures for the preparatory students.

Eğitim Tarihi

25 Ekim 2021 – 27 Aralık 2021

Pazartesi günleri: 13.00-15.00

20 saat

Yüz Yüze

Maksimum 30 kişi

Katılım Belgesi.

Sınav yapılacaktır.

Eğitim Ücretlidir. Ücret hakkında merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.