ZEKÂ OYUNLARI KURSU

Eğitim Programınının Adı

Zekâ Oyunları Kursu

Online kayıt için tıklayınız.

Eğitim Programının İçeriği

Zekâ ve Zekâyla İlgili Temel Kavramlar

Zekâ-Zekâ Oyunları İlişkisi

Zekâ Oyunları Düzeyleri

Zekâ Oyunları Eğitiminin Temel Ögeleri

Zekâ Oyunları Çeşitleri

• Akıl Yürütme ve İşlem Oyunları
  • Sözel Oyunlar
  • Geometrik-Mekanik Oyunlar
  • Hafıza Oyunları
  • Strateji Oyunları
  • Zekâ Soruları

Zekâ Oyunlarında Ölçme ve Değerlendirme

Bu Eğitim Programına Kimler Katılabilir?

Kişisel ve mesleki gelişimle ilgilenen tüm sektör çalışanları ve üniversite öğrencileri.

Neler Kazanacaksınız?

Zekâ oyunları ile ilgili temel kavramları bilir.
Akıl yürütme ve işlem oyunlarını(patika, kare karalamaca, apartmanlar, ABC bağlama, sihirli piramit  vb.), sözel oyunları(anagram, kelime bulma, kelime avı, sözcük merdiveni vb.), hafıza oyunlarını(eş bulma, fark bulma vb.), geometrik-mekanik oyunları(tangram çeşitleri, jenga, soma küpü, düğüm oyunları vb.), strateji oyunlarını(üç taş, dokuz taş, küre vb.) oynayabilir. Zekâ soruları(kibrit problemleri, resfebe, mantık soruları, vb.) sorabilir ve cevaplayabilir.

Son Başvuru Tarihi

4 Mayıs 2023 Perşembe 17.00’a kadar

Eğitmen Bilgisi

Uzman Öğretmen Yasin KESMEN

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden 2001 yılında mezun olmuştur. 2008 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamlamıştır.
2001 yılında ilk görev yeri olan Zonguldak ili Kozlu ilçesi 19 Mayıs 100. Yıl İlköğretim Okulunda matematik öğretmeni olarak göreve başlamıştır. Zonguldak ve Bartın’daki çeşitli okullarda öğretmenlik yapmıştır. Halen Bartın Gazi Ortaokulunda matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Aksaray ilinde açılan Zeka Oyunları Eğitici Eğitimi Kursu’nu başarı ile tamamlayarak Zeka Oyunları Eğitici Eğitmeni olmuştur. Bartın Çocuk Üniversitesinde açılan Akıl Ve Zeka Oyunları ile Matematiğin Merkezine Yolculuk Atölyeleri’nde ve Bartın ilinde çeşitli tarihlerde öğretmenler için açılan Zeka Oyunları Kurslarında eğitmen olarak görev almıştır. Bartın ilinde yapılan zeka oyunları turnuvalarında komisyon üyeliği yapmıştır. Zeka oyunları alanında çalışmalar gerçekleştirmeye devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Eğitim Tarihi

7 Mayıs Pazar 2023 Saat: 10:00-16:10
8 Mayıs Pazartesi 2023 Saat: 10:00-17:00

Eğitim Süresi

15  saat

Eğitim Yeri/Ortamı

Yüz yüze

Kontenjan

20 kişi

Belgelendirme

Katılım Belgesi

Devam Mecburiyeti

%100 devam mecburiyeti vardır.

Sınav Durumu

Sınav yapılmayacaktır.