Zirve Seni Çağırıyor

Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü Konferans Salonu

MELİKE YILMAZ

İŞİM AŞIM AŞKIM

2003 yılında izolasyon alanında tarafımdan gerçekleştirilen ticari girişim yolculuğunda yaşanılan zorlukların, alınan risklerin, ödenen bedellerin ve elde edilen kazançların üniversite öğrencilerinizle paylaşılması. Bu yolculuğun hikâyesini anlatırken değinilecek konular;

Girişimci nedir, girişimcinin özellikleri nelerdir?

Başarı insanı olmayı hedeflemek

Yenilikçi fikirler üzerinde düşünebilmek ve harekete geçebilmek

Dönüm noktalarındaki ve sorunlar içerisindeki fırsatları görebilmek

İşini aşk ile yapmak

Özgeçmiş

İİBF İktisat bölümünde okudum. İnşaat-İzolasyon özel sektöründe iki yıl satış ve müşteri sorumlusu olarak çalıştım. Ardından yalıtım alanında üretim ve satış faaliyetlerinde bulunmak için Farsçada öncü-lider anlamına gelen “Mir” adıyla “Mir İzolasyon” firmasını kurdum. Bu çatı altında “ısı yalıtım ceketleri” diye bilinen yeni bir ürünün ortaya çıkışını, üretilmesini ve ülke genelinde sektörünün kurulmasını sağladım. Ülke ekonomisinde “ısı enerjisi tasarrufu” kapsamında önemli yeri olan “yüksek ısı yalıtım ceketleri” ni aynı zamanda pek çok ülkeye ihraç ettim, ediyorum. Ticari girişimimin yanı sıra, firmam adına gerçekleştirdiğim “İşim Aşım Aşkım” sosyal girişimim ile “işini aşkla yapmak” üzerine değerler ve faydalar çalışmaları yürütüyor, farklı bakış açıları ve tecrübeleri dillendirerek genç girişimlere-iş hayatına yeni atılacak bireylere destek olmaya çalışıyorum.

YASEMEN ÇALIŞKAN

KENDİ YOLUNUN LİDERİ OLMAK

Üniversite öğrencilerine kariyer planlama için kendi ihtiyaçlarını fark edebilecekleri bilgilerin aktarılması

Özgeçmiş

5 senelik Öğretmenlik deneyimiyle birlikte Ankara Üniversitesi Biyoloji master derecesi aldıktan sonra profesyonel iş hayatına girişimcilik ve işletme alanında aldığı eğitimlerle teknik bilgi ve donanımını arttırarak sağlık sektörün de İnsan Kaynakları Departmanında görev alarak devam etme kararı aldı. 7 senelik Sağlık sektöründe İnsan Kaynakları Yöneticiliği ile birlikte Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, 50.Yıl Lisesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Lösev, Türkiye Basketbol Federasyonu üyeliği gibi hem iş hem de birçok sivil toplum kuruluşunda faal olarak görev aldı.

2014 yılından itibaren kurmuş olduğu 5N1K Gelişim Akademisi’nde Genel Koordinatör olarak Bilişim, Proje, Eğitim, Koçluk ve Danışmanlık alanlarında uzmanlaşmış profesyonel uzmanlarla projeleri sürdürmeye devam ediyor.

5N1K Gelişim Akademisi faaliyet alanları; Danışmanlık, Proje, Bilişim Teknolojileri, Koçluk, Uygulamalı Atölye Çalışmaları ile alanında geliştirdiği modeli ile Türkiye genelinde fark yaratmaya devam ediyor.

Ankara Life Dergisinde ve Ekonometri Dergisinde 2015 yılı itibariyle “5N1K Röportaj” köşesinde profesyonellerin iş dünyasında ki deneyimlerini yaptığı röportajlarla okurlar ile paylaşmaya devam ediyor.

"Kendi Yolunun Lideri Olmak" semineri ile Türkiye genelinde lise ve üniversite öğrencilerine kariyer planlama için kendi ihtiyaçlarını fark edebilecekleri bilgileri her yıl eğitim döneminin güz/ bahar dönemlerinde aktarmaya devam ediyor.

5N1K Gelişim Akademisi, blog sayfasında araştırmaları sonucu edinmiş olduğu bilgileri öğrenme merakı olan okurlar ile paylaşmaya devam ediyor.

5N1K Gelişim Akademisi,  “Bir Kitap Bir İnsan” ve “Bir El Uzatır mısın?” Sosyal Sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlayacak her projede var olduğunu gösteriyor.

"Bilim Kulübü" projesi ile ülkemizin geleceği için çocuklarımıza Türk Bilim İnsanlarının hayatlarını, bilim yolculuklarını, insanlık için hizmetlerini anlatmak, öğretmek ve farkındalık oluşturmak için 2018 yılı itibariyle çalışmalarımız devam ediyor.

EYUDER, 2016 yılı itibariyle "Yönetim Kurulu Üyesi" olarak eğitime gönül veren Sivil Toplum Kuruluşunda topluma katkı sağlamak için görev almaktadır.

MİNE KOŞAR

BEŞ ADIMDA STRATEJİK KARİYER PLANLAMA

1. Kendini Bil

- Kapasite, İstekler ve bunların birleşimine piyasa değer veriyor mu?

- 21. yy iş hayatında beklenen özellikler

- Kişisel SWOT Analizi, SMART hedefler koymak

1. İmkanlarını Analiz Et

- Şu an hangi imkanların var ve ne kadarını kullanabiliyorsun?

1. Tecrübe Edin

- Staj, Part time işler

- Linkedin network kurmak

1. Networking