TÜSEM Konseyi 2022 Sonbahar Toplantısı Gerçekleştirildi.

Çukurova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ev sahipliğinde Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Çalıştayı gerçekleştirildi. Merkezimiz Müdürü Doç. Dr. Hüseyin KAYGIN ile Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Osman ŞALCI 6-7 Ekim 2022 tarihlerinde yapılan TÜSEM çalıştayına katıldılar. Çalıştay kapsamında Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP), yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesi süreçleri , SEM'lerin rolünün belirlenmesi ve yol haritası çıkarılması hususunda toplantılar yapıldı.

YÖKAK Kalite Kurulu Uzmanı Ayhan KOÇER “SEM'lerin Akreditasyon Süreçleri”, Prof. Dr. Mustafa BALCI- AB Türkiye Eğitim Sektör Koordinatorü/AB Delegasyonu “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi- Sürekli Eğitim Merkezlerinin Rolü ve Akreditasyonu”, Prof.Dr. Ahmet DOĞANAY, Prof.Dr. Gülşah SEYDAOĞLU “Kurumsal Akreditasyonda Sem'lerin Rolü”, Dr. Öğr. Üyesi Bahar GÜN (DEDAK Akreditasyon Kurulu Üyesi), “DEDAK Akreditasyon Süreçleri” hakkında bilgilendirmelerde bulundu. TÜSEM Çalıştayı katılımcıların genel değerlendirmesi ve TÜSEM toplantıların planlaması ile ilgili görüş alışverişlerinde bulunmasıyla toplantı sona erdirildi.