Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Erasmus+Akreditasyonu kapsamında BÜNSEM bünyesinde görevli personeller Çekya Prag'da gerçekleştirilen hareketliliğe katıldılar.

Ziyaret 14-18 Ağustos 2023 tarihlerinde Çekya’nın başkenti Prag’da 2021-1-TR01-00000563 numaralı “Yetişkin Eğitimi Erasmus Akreditasyonu Projesi” 2021 dönemi için gerçekleştirilmesi hedeflenen üçüncü ve son personel hareketliliği olan "işbaşı eğitim" kapsamında gerçekleştirilmiştir. Ziyarete Üniversitemiz yanı sıra proje ortağı olan Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi’nden toplam 16 personel katılım sağlamıştır. Üniversitemizden Prof. Dr. Ertuğrul ERDOĞMUŞ, Dr. Öğr. Üyesi Özge GÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç BAKIR'ın katıldığı ziyaret kapsamında öncelikle ana gözlem kurumu olan yani “Göçmen Entegrasyon Merkezi (Centrum pro Integraci Cizincu)” ziyaret edilmiş, yetişkin eğitimi alanında verdikleri eğitimler gözlemlenmiştir. Ayrıca yetişkin eğitimi alanında eğitim veren bir diğer kurum olan “Prag Ticaret Enstitüsü’ne (Obchodni Institut Praha)” ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu kurumlarda Çekya'da eğitim sistemi, yetişkin eğitimi süreçleri ve kurumların işleyişine ilişkin bilgiler edinilmiştir.